Spolupráca FNTT a Baby Balance prinesie maminám rodiacim v Trnavskej pôrodnici bezplatné poradenstvo v ich prvých dňoch s novorodencom.

Prvotný impulz na túto spoluprácu FNTT s Baby Balance v Trnave prišiel priamo z nemocnice koncom júla 2024, kedy nás oslovil pán primár Nagy na základe jeho dobrých skúseností s týmto projektom z Trenčianskej pôrodnice. FNTT bude jednou z prvých 10 nemocníc na Slovensku s touto pre rodičov nesmierne prínosnou spoluprácou. 1V septembri sme spoločne zorganizovali stretnutie spolu s personálom novorodeneckého oddelenia FNTT, kde sme predstavili našu predstavu, ako budú stretnutia s rodičmi prebiehať a spoločne sme si prešli aj možnosti, ako by sme vedeli čo najviac personálu nemocnice v tomto ohľade pomôcť a veríme, že časom ich aj takto aspoň trošku odľahčiť.

Našim spoločným cieľom je priniesť čerstvým mamičkám bezplatné poradenstvo, ku ktorému by mal mať prístup každý rodič. Chceme im odovzdať kopu užitočných informácií, ktoré zúžitkujú prvé dni a týždne po narodení dieťatka. Mamičky sa dozvedia, čo ich prvé dni čaká, ako sa bábätko díva na svet a naučia sa o dôležitosti správnej manipulácie s novorodencom. Ukážeme si tiež správne manipulácie tak, aby sme dieťatko podporili v jeho správnom psychomotorickom vývine.

Stretávať sa budeme s rodičmi pravidelne v pondelok a štvrtok, aby sme umožnili zúčastniť sa na týchto stretnutiach väčšine mamičiek, ktoré budú rodiť v FNTT. Zároveň budeme mať pre maminy pripravené rôzne podporné materiály, aby sme im ich veľký krok v živote čo najviac uľahčili. Prvé stretnutia sa uskutočnia už 7.10.2024 a spoločne sa tešíme na všetky deti a rodičov.

O Baby Balance a Tri Šišky

Baby Balance je slovenský projekt, vznikol v roku 2012 a venuje sa vzdelávaniu rodičov v oblasti starostlivosti o dieťa od narodenia do 3 rokov. Sme odborníkmi na celistvý vývin dieťaťa v ranom období a súčasťou nášho tímu sú odborníci z oblastí ako pedagogika, fyzioterapia, detská psychológia, sociológia, spánkové poradenstvo a pod. Aktuálne nájdete Baby Balance vo viac ako 40tich mestách na Slovensku a našich kurzov sa zúčastňuje približne 5500 detí v jednom semestri. V Trnave projekt Baby Balance už siedmi rok zastrešuje priestor Tri Šišky, v ktorom nájdete kurzy a prednášky pre rodičov aj budúcich rodičov, individuálne poradenstvo psychomotorického vývinu pre deti od narodenia a tiež skupinové kurzy pre deti už od 3 mesiacov. Práve lektori Baby Balance z Troch Šišiek budú viesť stretnutia s rodičmi v FNTT.